Billedkunstner Julie Busch (f.1979)

 
Eksamener:

Vera Beklædningsdesign, 2001.
Medie Grafiker, KTS, 2008-2010.
Multi Medie Designer, CBA, 2010-2012.

Om Kunstneren:

Julie Busch arbejder på tværs af medier, heriblandt malerier, skulpturer og tegning.

Hun er bedst kendt for hendes fabulerende, drømmende og poetiske billedunivers.

Hun er dristig og hvert værk afspejler med alt tydelighed hvordan hun arbejder fra et ærligt, sanseligt og sensitivt sted, dybt i hendes inderste kerne.

Værkerne overlader fortællingen til beskuerens egen fantasi og genkendelighed, ved første øjekast kan nogle af malerierne synes næsten grafiske, men ved nærmere gennemgang rammer hendes visuelle fortællinger noget de fleste mennesker kender, hendes udtryk er som en dans med melankoli, ensomhed, afsavn, skønhed, kærlighed og frihed.

Julie Busch, om kunstneren, Billedkunstner, kunstmaler, malerier, maleri, dansk kunst, indretning, indret med kunst, kunst i hjemmet, dansk kunstner, painting, painter, danish art, danish design, design, unika, original kunst, paper mache, pap mache, skulptur

Julie Busch er ikke bange for, at give et stykke af sig selv, hun deler hendes smerter og glæder i de nærmest meditative penselstrøg, hvor de mange modsatrettede følelser får liv og form, hendes valg af rekvisitter i hvert enkelt billede, foretages ud fra instinkt, men i helheden har alt har en plads og en dybere mening.

Hendes interesse for dybden, historien og kunsten afspejler med al tydelighed hendes engagement i eget udtryk. Hun har noget på hjertet. Hun er en formidler.

Det meste af livet har handlet om overlevelse, i dag er der kommet en ro over tilværelsen, hun er landet mere i sig selv og har fundet hendes helt eget udtryk, hvor hendes sanselige væsen, sensitivitet og dybde gløder ud af værkerne, der er en fin balance mellem ro og oprør, trang til fred, frihed og anskuelsen af verden og samfundet derfra hvor hun står.

I hendes kunst skildrer Julie Busch tilstande i en proces som hun selv gennemlever, og hvor menneske figuren er det centrale.

Julie Busch debuterede i 1997 med et ekspressionistisk flade maleri, en længere periode arbejdede hun mere abstrakt og tegnede ofte ind i værkerne, en lang proces af eksperimenter for, at finde ind i kernen af sig selv, i løbet af årene dukkede kvinder, fugle og blomster oftere og oftere op og de varme rige farver vandt mere ind.

I dag er hun landet i hendes helt personlige stil, som skildrer kvinden, sensitivitet og sanselighed gennem symbolske overgange med fugle, positioner, naturlige redskaber, blomster og træer. En tendens der har rumsteret siden barndommen, men i takt med overlevelsen, forsvandt det bløde i baggrunden og først i 2016 var der nok ro og tillid i livet til, at hendes sensitivitet igen kunne åbne sig og blomstre.

Julie Busch er en engageret kunstner, hvis billeder fortæller om en del af det samfund som vi lever i, ofte emner som kun ganske få desværre vover at berøre, dansen med ensomheden eller den stemnings kvælende følelse af utilstrækkelighed, psykiske begrænsninger, afsavn, men i høj grad også hendes eget intense og meget levende følelsesliv, skønheden og styrken i sensitiviteten. Det at leve med psykiske begrænsninger og være ok, at forme livet så sensitiviteten bliver en gave i stedet for en død mand om benet, om accept og overgivelse, så glæden og kreativiteten kan vokse og gro.

error: Content is protected !!